PROFESYONEL AŞÇILIK EĞİTİMİ – STAJSIZ

 19.000,00

KARİYER GARANTİLİ PROFESYONEL AŞÇILIK EĞİTİMİ

4 Ay Eğitim Süresi Toplam 256 Saat 
4 Saat x 4 gün = 16 Saat HAFTALIK
16 saat x 4 hafta = 64 Saat AYLIK
64 saat x 4 ay = 256 Saat 

[button id=”” button_text=”EĞİTİM ÜCRETİ : 19.000 ₺” button_icon=”” button_align=”left” button_size=”medium” button_style=”light” margin_top=”2 ” href_title=””]

16 adet stokta

Category:

Açıklama

Eğitim süresi teori ve pratik olmak üzere toplam dört aydır.
Sınıf kontenjanları 8-10 kişi ile sınırlıdır.

Bireyin en temel ve en önemli gereksinimlerinden olan “Yemek” bir “Kültür” tanımı olarak Osmanlı tarihinden günümüze uzun yıllardır süren serüveni neticesinde; toplumsal hatta ulusal kimliğin oluşturulma yapı taşlarından biri haline gelmiştir. Toplumsal değişim ve gelişimler Yemek Kültürlerinin sanatsal algı ile tanımlanmasına olanak yaratmıştır. Bu temelden yola çıkarak mutfakta fark yaratmak isteyen ve Yiyecek-içecek sektöründe mesleki kariyer planı olan kişiler için hazırlanmış olan Profesyonel Aşçılık Eğitimimiz tüm katılımcılar için özgün ve yoğun içerikli bir programdır. Program süresi toplam dört aydır. Gastro Akademi Profesyonel Aşçılık Eğitimi, alanında uzman şefler tarafından hazırlanan dört ay teorik ve pratik uygulamalardan oluşmaktadır. Eğitim sonunda yapılacak sınav ile mezun olan öğrencilerimize “YÖK Onaylı Sertifika” verilecektir.

Profesyonel Aşçılık Eğitim Programı 16 Hafta

[horizontal_line style=”6″ margin_top=”0″ margin_bottom=”0″]
[columns]

[column layout=”two”]

1. HAFTA

a. Yemek Tarihi
b. Gastronomiye Genel Bakış ve Avrupa Mutfak Kültürü
c. Temel soslar Kesim teknikleri Tabaklama kuraları
d. Beslenme şekilleri
e. Pişirme teknikleri Gıda ve sanitasyon
[/column]

[column layout=”two”]

2. HAFTA

a. Kesim Teknikleri / Stocklar ve Soslar
b. Stoclarla çorbalar
c. Pişirme teknikleri ve stocklarla sos yapımı
d. Et Tavuk Balık ürünleri ile tabaklama
e. Pişirim Teknikleri

i.Su ile Pişirim
ii. Yağ ile pişirim
iii. Kuru ısı ile Pişirim
iv. Doğal Asitler ile Pişirim

[/column]

[/columns]
[columns]

[column layout=”two”]

3. HAFTA

a. Temel soslar(5 Ana Temel Sos)
b. 5 Temel sosu kullanarak ürünler hazırlama
c. Ürünleri yardımcıları ile hazırlama
D. Çorbalar ve Terbiyeler

i.Meyaneli Çorbalar(Balık çorbası)
ii. Kremalı Çorbalar(Tavuk suyu çorbası)
iii. Süzme-Ezme –Püreli Çorbalar(Közlenmiş Domates Çorbası)
iv. Taneli çorbalar(Minestrone Çorbalar)
v. Özel Çorbalar(Consome)
vi. Türk mutfağından çorbalar

[/column]

[column layout=”two”]

4. HAFTA

a. Et Çeşitleri ve Kasap Eğitmenin Sunumu
b. Et marnasyonları
c. Büyük Baş Hayvanları/ Sırloın Steak

i. Etlerin haritası ve En uygun yemek reçeteleri
ii. Et Mühürleme / Tıed Roas Beef
iii. Wok tavada et pişirme

d.Küçük Baş Hayvanları/Kuzu Karskı
e.Sakatatlar/Yaprak Ciğer Dana Ciger / işkembe Çorba

[/column]

[/columns]
[columns]

[column layout=”two”]

5. HAFTA

a. Kümes Hayvanları /Av Hayvanları

i. Dünya mutfağından Tavukla yapılan Reçeteler
ii. Coq Au Vin / Polo Caciatore / Chıcken Galantıne
iii. Tavuk Fleto Çıkarma
iv. Bıldırcın Demo

b. Balık Çeşitleri

i. Kabuklu Deniz Ürünleri/Kalamar Dolma
ii. Kabuksuz Deniz Ürünleri

c. Haşlama ve Contalama(Yağ içinde kavurma)

Istakoz /Ahtapot / Somon poşe

[/column]

[column layout=”two”]

6. HAFTA

a. Pirinç ve Bulgur Çeşitleri

i. Dünya Mutfağındaki Pirinçler

b. Paella /Risotto/Mexıco Rıce

i. Türk Mutfağından Pilavlar
ii. Perde pilavı / Firik / Bulgur

c. Makarna Yapımı Sosları ve Sunumu

i. Ravıoli / Tortellini / Fetuccını

[/column]

[/columns]
[columns]

[column layout=”two”]

7. HAFTA

a. Osmanlı Mutfağı

i. Mutancana /Dane-i Saru / Güveçte Kuru Fasulye

b. Türk Mutfagında Zeytinyağılar

i. Yaprak Sarma Dolma/ Pilaki/ Taze Fasulye dizimi

c. Mezeler

i. Çerkes Tavuğu Humus Tarator Patlıcan Herse Kabak çiçeğiDolma

[/column]

[column layout=”two”]

8. HAFTA

a. Pizza Ve Ekmekçilik
b. Pizza yapımı / Pide Yapımı
c. Dünya Mutfağından Ekmekler
d. Foccacıo/Biscotti /Pandolce /Simit
e. Ekşi Maya yapımı /Çavdarlı Köy Ekmeği / Roll Ekmek
[/column]

[/columns]

[columns]
[column layout=”two”]

9. HAFTA

a.Pasta Yapımı

i. Pandispanya yapımı/ Ganaj hazırlama

b .Pasta Kaplama Teknikleri

i. Dünya Mutfağından Tatlılar
ii. Makaron/Tremisu/ Cheescake

c. Yazılı ve Pratik Sınav

[/column]

[column layout=”two”]

10. HAFTA

a. Salata İnşaatları ve Sosları
b. Vejetaryen Beslenme
c. Veğan Beslenme
d. Sağlıklı Beslenme

[/column]

[/columns]

[columns]
[column layout=”two”]

11. HAFTA

a. Fıransız Mutfağı
b. Uzak Doğu Mutfağı
c. ÇikolataYapımı
d. Çikolatalı Tatlılar
[/column]

[column layout=”two”]

12. HAFTA

a. Oryantasyon ve Tanıtımlar

i. Endüstiriyel Mutfak Ekipmanlarını Tanıyalım
ii. Temel Mutfak Ekipmanlarını Tanıyalım
iii. Mutfak Ekipmanlarının Bakımı

b. Gıda Güveliği ve Hijyen&İş güvenliği
c. Mutfak Proje /D . Maliyet Analiz
[/column]
[/columns]

[columns]
[column layout=”two”]

13. HAFTA

a. Sokak Lezzetleri

i. Hamburger Ekmeği Burger köfte yapımı

Taco Yapımı
b. Sandviçler
c. Kanepeler
d. Kurabiyeler
[/column]

[column layout=”two”]

14. HAFTA

a. Fermente Ürünler

i. Kambocıa/ Kefir / Sirke / Yoğurt

b. Reçeller / Turşular
c. soğuk Sıcak içecekler
d. Karakutu

[/column]
[/columns]

[columns]
[column layout=”two”]

15. HAFTA

a. Omletler
b. Dökme Hamurlar
c. Pratik ve Yazılı Sınav
d. Sınav Değerlendirme
[/column]

[column layout=”two”]

16. HAFTA

a. Eğitim Sürecini Değerlendirme
b. Kendi Tabağını Yarat
c. Şefin Tabağı / Sınava Hazırlık

[/column]
[/columns]