Temel Aşçılık Eğitimi

TEMEL AŞÇILIK

4 Hafta Eğitim Süresi Toplam 24 Saat
3 Saat x 2 gün = 6 Saat HAFTALIK
6 saat x 4 hafta = 24 Saat AYLIK

EĞİTİM ÜCRETİ : 2.000 ₺

Sınıf kontenjanları 8-10 kişi ile sınırlıdır.

Yemek yapmak için ihtiyaç duyulan malzemelerin yanında; mutfak kuralları ile gıdanın püf noktalarını harmanlayarak ruhunuzun mutfak rengini yansıtabileceğiniz, lezzetli sunumlar hazırlayabileceğiniz bir programdır. Temel mutfak ekipmanları, kırmızı et/beyaz et/sebze haşlama ve pişirme teknikleri ile bıçak kullanma tekniklerini öğrenerek doğru bilinen yanlışları fark edebileceğiniz Temel Aşçılık eğitiminde tercih etmiş olduğunuz program sınıfına göre kayıt yaptırabilirsiniz. Gastro Akademi Temel Aşçılık Eğitimi, alanında uzman şefler tarafından hazırlanan teorik ve pratik uygulamalardan oluşmaktadır. Eğitim sonunda kursiyerlerimize “Katılım Sertifikası” verilecektir.

EĞİTİM PROGRAMI


İLK HAFTA

1. DERS
a. Bıçak Kullanımı ve Kesme Teknikleri
b. Tarif İçerikleri – Sebze Yemekleri

i. Sebze Suyu / Türk Mutfağı
ii. Kremalı sebze çorbası / Türk Mutfağı
iii. Sebzeli Börek / Boşnak Usulü
iv. Ispanaklı sufle /Fransız Mutfağı
v. Sebzeli Köfte / Türk Mutfağı
vi. Mağnolia / Fransız Mutfağı

2. DERS
a. Gıda Güvenliği & Hijyen Kuralları
b. Tarif İçerikleri – Et Yemekleri

i. Et Suyu / Türk Mutfağı
ii. Demiğlass sos yapım ı
iii. Şehriyeli Kemik Suyu Çorba / Türk Mutfağı
iv. Taze baharatlarla lezzetlendirilmiş bonfile / Dünya Mutfağı
v. Porçini mantarlı Risotto / İtalyan Mutfağı
vi. Çikolatalı Muss /Fransız Mutfağı

İKİNCİ HAFTA

3. DERS
a. Deniz Ürünleri Bilgileri
b. Tarif İçerikleri – Balıklar
c. Pişirme teknikleri

i. Balık Suyu / Türk Mutfağı
ii. Balık kokoreç
iii. Siyah pirinç salatası / Uzak Doğu
iv. Bernez sos / Fransız Mutfağı
v. Poşe Somon
vi. Potakallı İrmik Helva / Türk Mutfağı

4. DERS
a. Beyaz ve Kırmızı Et Özellikleri
b. Tarif İçerikleri – Tavuklar
c. Pişirme Teknikleri

i. Tavuk Suyu / Türk Mutfağı
ii. Terbiyeli Tavuk Suyu Çorbası / Türk Mutfağı
iii. Viyana Schnitzel / Avusturya Mutfağı
iv. Sebzeli Noodle / Uzak Doğu Mutfağı
v. Tavuklu Wrap
vi. Granola Bar

ÜÇÜNCÜ HAFTA

5. DERS
a. Temel Hamur Bilgileri
b. Tarif İçerikleri – Makarnalar

i. Makarna Hamuru / Türk Mutfağı
ii. Lazanya / İtalyan Mutfağı
iii. Bolognese Sos / İtalyan Mutfağı
iv. BeşamelSos / Fransız Mutfağı
v. Peynir Dolgulu Ravioli / İtalyan Mutfağı

6. DERS
a. Zeytinyağının Kullanım Alanları
b. Zeytinyağının Tarihçesi
c. Tarif İçerikleri – Zeytinyağlılar

i. Portakallı Kereviz / Akdeniz Mutfağı
ii. Zeytinyağlı Barbunya Pilaki/ Akdeniz Mutfağı
iii. Zeytinyağlı Biber Dolma/Akdeniz Mutfağı
iv. Zeytinyağlı Börülce piyazı
v. Falafel /Lübnan Mutfağı

DÖRDÜNCÜ HAFTA

7. DERS
a. Tarif İçerikleri – Dünya ve Türk Mutfagından Ekmekler
b. Biğa mayalama tekniği

i. Foccaia /İtalyan Mutfağı
ii. Pandolce /İtalyan Mutfağı
iii. Yedi Tahıllı / Türk Mutfağı

c. Hamburger Yapımı

i.Burger ekmeği yapımı
ii.Hamburger höftesi
iii. Ranch sos

8. DERS
a. Tarif İçerikleri – Pizza

i. Pizza hamuru
ii. Pizza sos
iii. Margarita Pizza
iv. Karışık spesyal pizza

b. Suflle
i. Pizza hamuru

i..Free Gluten Soufle (un ilavesiz)