KARİYER GARANTİLİ PROFESYONEL AŞÇILIK EĞİTİMİ

4 Ay Eğitim Süresi Toplam 256 Saat
4 Saat x 4 gün = 16 Saat HAFTALIK
16 saat x 4 hafta = 64 Saat AYLIK
64 saat x 4 ay = 256 Saat

Eğitim süresi teori ve pratik olmak üzere toplam dört aydır.
Sınıf kontenjanları 8-10 kişi ile sınırlıdır.

Bireyin en temel ve en önemli gereksinimlerinden olan “Yemek” bir “Kültür” tanımı olarak Osmanlı tarihinden günümüze uzun yıllardır süren serüveni neticesinde; toplumsal hatta ulusal kimliğin oluşturulma yapı taşlarından biri haline gelmiştir. Toplumsal değişim ve gelişimler Yemek Kültürlerinin sanatsal algı ile tanımlanmasına olanak yaratmıştır. Bu temelden yola çıkarak mutfakta fark yaratmak isteyen ve Yiyecek-içecek sektöründe mesleki kariyer planı olan kişiler için hazırlanmış olan Profesyonel Aşçılık Eğitimimiz tüm katılımcılar için özgün ve yoğun içerikli bir programdır. Program süresi toplam dört aydır. Gastro Akademi Profesyonel Aşçılık Eğitimi, alanında uzman şefler tarafından hazırlanan dört ay teorik ve pratik uygulamalardan oluşmaktadır. Eğitim sonunda yapılacak sınav ile mezun olan öğrencilerimize “YÖK Onaylı Sertifika” verilecektir.

Profesyonel Aşçılık Eğitim Programı 16 Hafta

1. HAFTA

1. GÜN
• Tanışma ve Akademi Kuralları
• Aşçılık üzerine genel bilgilendirme
• Beslenme
• Mutfak hiyerarşi
• Maliyet hesaplama ve menü planlama
2. GÜN
• Pişirme Teknikleri
• Kesim teknikleri
• Bıçak özellikleri
• Kesme levhaları
• Mutfak kültürleri
3. GÜN
• Stocklar
• Bağayıcılar
4. GÜN
• Stoklarla çorba yapımı

2. HAFTA

1. GÜN
• 5 temel sos
2. GÜN
• Soslarla ürünleri birleştirme
• Garnitüre tabağı oluşturma
3. GÜN
• Pişirme teknikleriyle yemek hazırlama
• Izgara tekniği
• Haşlama tekniği
• Derin yağda kızartma tekniği
4. GÜN
• Pişirme teknikleriyle yemek hazırlama
• Rosto tekniği
• Buharda pişirme tekniği
• Sote tekniği

3. HAFTA

1. GÜN
• Et çeşitleri
• Hayvanın yemeklerde kullanılacak bölgeleri
• Etin işlenmesi
• Marinasyon
• Rose beef
• Ispanak yatağında straganof

2. GÜN
• Dünya mutfağından yemekler
• Wrap
• Fajita
• Dana sinitzel
3. GÜN
• Küçükbaş hayvan
• İşlenmesi
• Pişirmesi
• Kuzu pirzola
• Kuzu karski
4. GÜN
• Sakat at
• Arnavut ciğeri
• Yaprak ciğer
• İşkembe
• Kelle söğüs (demo)

4. HAFTA

1. GÜN
• Kümes hayvanları
• Parçalama
• İşleme
• Cordon blev
• Barbekü soslu kanat
• Tavuk göğüsten limon soslu ana yemek
2. GÜN
• Balık fleto çıkarma ve temizleme
• Somon
• Levrek
• Çipura
3. GÜN
• Kabuklu deniz ürünleri
• Ahtapot
• Karides güveç
• Kalamar dolma
• Midye- linguine
4. GÜN
• Tavuk- Tavuk mousse
• Balık- Sofran soslu poşe somon
• Et yemekleri- robespierre

5. HAFTA

1.GÜN
• Pilav çeşitleri
• Özbek piavı
• İç pilav ve nohutlu pilav

2. GÜN
• Kuru baklagiller
• Mercimek
• Fasulye
• Barbunya
• Nohut
3. GÜN
• Zeytinyağlılar
• Biber dolma
• Yaprak sarma
• Zeytinyağlı pırasa
• Zeytinyağı kereviz
4. GÜN
• Mezeler
• Pastırmalı humus
• Haydari
• Havuç tarator
• Fava (demo)
• Girit mezesi

6. HAFTA

1.GÜN
• Ana yemekler
• Osmanlı mutfağı
• Mutancana
• İncik- keşkek
• Tavuk
2. GÜN
• Türk ve osmanlı tatlıları
• Kazandibi
• Süt helvası
• Kireçli kabak tatlısı
3. GÜN
• Türk ve orta asya mantısı
4. GÜN
• Su böreği
• Boşnak böreği

7. HAFTA

1.GÜN
• Dünya mutfağından ekmekler
• Foccacio
• Pandolce
• Panini
2. GÜN
• Köy ekmeği
• Roll ekmek
3. GÜN
• Pizza
• Pita
4. GÜN
• Pizza
• Pide

8. HAFTA

1. GÜN
• Makarna
• Ravioli
• Tortellini
• Fettucini
2.GÜN
• Lazanya
• Ginochhi
3. GÜN
• Dünya mutfağından başlangıçlar
• İtalyan dana corpacio
• Levrek ceviche
• Somon Gravlax
4.GÜN
• Ara sıcaklar
• Somosa
• Çin böreği
• Avcı böreği
• Paçanga böreği

9. HAFTA

1. GÜN
• İtalyan mutfağı
• Risotto
• Burrito
• Chicken parmigiana
2. GÜN
• Uzakdoğu mutfağı
• Sushi
• Susamlı tavuk
• Noodle
3. GÜN
• Fransız mutfağı
• Ördek
• Peynir sufe
• Soğan çorbası
4. GÜN
• Meksika mutfağı
• Taco
• Nochos
• brutto

10. HAFTA

1.GÜN
• Pastacılık
• Adet pastacılığı
• Malaga yapımı
• Çilekli fresier
• Fındıklı budapeşte
2.GÜN
• Pandispanya yapımı
• Ganaj yapımı
• Ginger kurabiye yapımı ve kaplama
3.GÜN
• Pasta kaplama
• Şeker hamuru
• Node cake
• Ganaj kaplama
4.GÜN
• Sınav

11. HAFTA

1.GÜN
• Salatalar ve sosları
• Sezar
• Portakallı roka
• Capresse
2.GÜN
• Kanepeler
• Kokteyl atıştırmalar
3.GÜN
• Başlangıç tabağı (ordövr)
4.GÜN
• Vegan beslenme

12. HAFTA

1.GÜN
• Pratik restoran yemekleri
• Köri soslu tavuk
• Tavuklu krep
• Cafe de paris soslu bonfile
2.GÜN
• Pratik restoran tatlıarı
• Tiremusu
• Sufle
• Profiterol
• Magnolia
3.GÜN
• Sandviçler
• Cup sandviç
• Ton balıklı sandviç
• Beyaz peynirli akdeniz sandviç
4.GÜN
• Hamburger yapımı
• Soslar
• Mozeralla stick

13. HAFTA

1.GÜN
• Hijyen Eğitimi
2.GÜN
• ISO 22000 Gıda Yönetimi Eğitimi
3.GÜN
• Fermente ürünler
• Yoğurt
• Sirke
• Turşu
4.GÜN
• Reçeller

14. HAFTA

1.GÜN
• Kara kutu
2.GÜN
• Tatlı ve tuzlu kurabiyeler
3.GÜN
• Donut
• Waffle
4.GÜN
• Lokma
• Krep
• Pancake

15. HAFTA

1.GÜN
• Konuf şef
2.GÜN
• Sınav tabakları
3.GÜN
• Kiş
• Tart
4.GÜN
• Tabak dekor sosları
• Püre
• Çektirme sos
• Tuille

16. HAFTA

1.GÜN
• İspanya mutfağı
• Paella
• Gazpacho
• İspanyol omlet
2.GÜN
• Hint mutfağı
• Biryani pilavı
3.GÜN
• Slayt sunum
4.GÜN
• Sınav