KARİYER GARANTİLİ PROFESYONEL AŞÇILIK EĞİTİMİ

4 Ay Eğitim Süresi Toplam 256 Saat
4 Saat x 4 gün = 16 Saat HAFTALIK
16 saat x 4 hafta = 64 Saat AYLIK
64 saat x 4 ay = 256 Saat

Eğitim süresi teori ve pratik olmak üzere toplam dört aydır.
Sınıf kontenjanları 10-16 kişi ile sınırlıdır.

Bireyin en temel ve en önemli gereksinimlerinden olan “Yemek” bir “Kültür” tanımı olarak Osmanlı tarihinden günümüze uzun yıllardır süren serüveni neticesinde; toplumsal hatta ulusal kimliğin oluşturulma yapı taşlarından biri haline gelmiştir. Toplumsal değişim ve gelişimler Yemek Kültürlerinin sanatsal algı ile tanımlanmasına olanak yaratmıştır. Bu temelden yola çıkarak mutfakta fark yaratmak isteyen ve Yiyecek-içecek sektöründe mesleki kariyer planı olan kişiler için hazırlanmış olan Profesyonel Aşçılık Eğitimimiz tüm katılımcılar için özgün ve yoğun içerikli bir programdır. Program süresi toplam dört aydır. Gastro Akademi Profesyonel Aşçılık Eğitimi, alanında uzman şefler tarafından hazırlanan dört ay teorik ve pratik uygulamalardan oluşmaktadır. Eğitim sonunda yapılacak sınav ile mezun olan öğrencilerimize “YÖK Onaylı Sertifika” verilecektir.

Profesyonel Aşçılık Eğitim Programı 16 Hafta

1. HAFTA

1. GÜN

  1. Tanışma ve Akademi Kuralları
  2. Aşçılık üzerine genel bilgilendirme
  3. Beslenme
  4. Mutfak hiyerarşi
  5. Maliyet hesaplama ve menü planlama

2. GÜN

  1. Pişirme Teknikleri
  2. Kesim teknikleri
  3. Bıçak özellikleri
  4. Kesme levhaları
  5. Mutfak kültürleri

3. GÜN

  1. Stocklar
    1. Kemik stock
    2. Tavuk stock
    3. Balık stock
    4. Sebze stock
  2. Bağlayıcılar

4. GÜN

  1. Stoklarla çorba yapımı
    1. Balık çorbası
    2. Köz patlıcanlı tavuk suyu çorbası
    3. Kemik suyuna arpa şehriyeli yoğurt çorbası

2. HAFTA

1.GÜN

  1. 5 temel sos
    1. Demiglas sos
    2. Beşamel sos
    3. Velute sos
    4. Hollandez sos
    5. Domates sos

2. GÜN

  1. Soslarla ürünleri birleştirme
    1. Hollandez soslu egg bennedic
    2. Gravy soslu ızgara steak
  2. Garnitüre tabağı oluşturma

3. GÜN

  1. Pişirme teknikleriyle yemek hazırlama
    1. Izgara tekniği
      1. Izgara tavuk
    2. Haşlama tekniği
    3. Derin yağda kızartma tekniği

4. GÜN

  1. Pişirme teknikleriyle yemek hazırlama
    1. Rosto tekniği
      1. Dana rosto ve kuru domatesli patates püresi
    2. Sous vide tekniği
      1. Brokoli püreli sous vide steak
    3. Sote tekniği
      1. Ciğer pate karamelize soğan ile

3. HAFTA

1.GÜN

  1. Et çeşitleri
  2. Hayvanın yemeklerde kullanılacak bölgeleri
  3. Etin işlenmesi
  4. Marinasyon
  5. Rose beef (demo)
  6. Ispanak yatağında straganof

2. GÜN

  1. Dünya mutfağından yemekler
    1. Wrap (Meksika)
    2. Fajita (Meksika)
    3. Sinitzel (Avusturya)

3. GÜN

    1. Küçükbaş hayvan
      1. İşlenmesi
      2. Pişirmesi
      3. Kuzu pirzola
      4. Kuzu karski

4. GÜN

  1. Sakatat
  2. Arnavut ciğeri
  3. Yaprak ciğer
  4. İşkembe
  5. Kelle söğüs (demo)

4. HAFTA

1. GÜN

  1. Kümes hayvanları
    1. Parçalama
    2. İşleme
    3. Cordon bleu
    4. Barbekü soslu kanat
    5. Limon soslu tavuk pancarlı kuskus ile

2. GÜN

  1. Balık fleto çıkarma ve temizleme
  2. Safran soslu poşe edilmiş somon
  3. Kağıtta levrek
  4. Somon gravlax (demo)

3. GÜN

  1. Kabuklu deniz ürünleri
  2. Ahtapot salatası
  3. Karides güveç
  4. Kalamar dolma
  5. Midye-linguine

4. GÜN

  1. Tavuk- Tavuk mousse
  2. Balık- Enginarlı levrek
  3. Et yemekleri- Balzamik glazeli filet mignon, kuşkonmaz ile

5. HAFTA

1.GÜN

  1. Pilav çeşitleri
    1. Özbek pilavı
    2. İç pilav ve nohutlu pilav

2. GÜN

  1. Kuru baklagiller
    1. Mercimek
    2. Fasulye
    3. Barbunya
    4. Nohut

3. GÜN

  1. Zeytinyağlılar
    1. Biber dolma
    2. Yaprak sarma
    3. Zeytinyağlı pırasa
    4. Zeytinyağı kereviz

4. GÜN

  1. Mezeler
    1. Pastırmalı humus
    2. Haydari
    3. Havuç tarator
    4. Fava (demo)
    5. Girit mezesi

6. HAFTA

1.GÜN

  1. Osmanlı Mutfağı ana yemekler
    1. Mutancana
    2. Ağır ateşte pişmiş kuzu İncik- kuru meyveli keşkek
    3. Ballı mahmudiye

2. GÜN

  1. Türk ve Osmanlı tatlıları
    1. Kazandibi
    2. Süt helvası
    3. Kireçte tahin soslu kabak tatlısı

3. GÜN

  1. Türk ve Orta Asya mantıları
    1. Kayseri mantısı
    2. Özbek mantısı
    3. Çin mantısı

4. GÜN

  1. El açması su böreği
  2. El açması Boşnak böreği

7. HAFTA

1.GÜN

  1. Dünya mutfağından ekmekler
    1. Foccacio
    2. Pandolce
    3. Panini

2. GÜN

  1. Tahıllı köy ekmeği
  2. Roll ekmek

3. GÜN

  1. Pizza
    1. Margarita pizza
    2. Speysiel karışık pizza
  2. Pita

4. GÜN

  1. Pizza
    1. Tavuklu pizza
    2. Caprese pizza
  2. Kaşarlı pide

8. HAFTA

1. GÜN

  1. Makarna
    1. Köz patlıcan dolgulu ravioli
    2. 3 peynir soslu tortellini
    3. Fettucini  alfredoi

2.GÜN

  1. Lazanya
  2. Ginochhi

3. GÜN

  1. Dünya mutfağından başlangıçlar
    1. İtalyan dana corpacio
    2. Levrek ceviche (Şili mutfağı)
    3. Somon Gravlax (Norveç)

4.GÜN

  1. Ara sıcaklar
    1. Somosa
    2. Çin böreği
    3. Avcı böreği
    4. Paçanga böreği

9. HAFTA

1. GÜN

  1. İtalyan mutfağı
    1. Pancarlı keçi peynirli risotto
    2. Bruscetta
    3. Chicken parmigiana

2. GÜN

  1. Uzakdoğu mutfağı
    1. Sushi (nigiri, california roll, maki)
    2. Susamlı tavuk
    3. Sebzeli noodle

3. GÜN

  1. Fransız mutfağı
    1. Talı patates püreli portakal soslu ördek göğsü
    2. Ispanaklı sufle
    3. Soğan çorbası

4. GÜN

  1. Meksika mutfağı
    1. Taco
    2. Nochos
    3. Brutto

10. HAFTA

1.GÜN

  1. Pastacılık
  2. Adet pastacılık
  3. Muzlu bitter malaga yapımı
  4. Çilekli fresier
  5. Fındıklı budapeşte

2.GÜN

  1. Pandispanya yapımı
  2. Ganaj yapımı
  3. Ginger kurabiye yapımı ve kaplama

3.GÜN

  1. Pandispanya yapımı
  2. Ganaj yapımı
  3. Ginger kurabiye yapımı ve kaplama

4.GÜN

  1. Sınav

11. HAFTA

1.GÜN

  1. Salatalar ve sosları
  2. Tavuklu Sezar salata
  3. Sezar sos
  4. Kruton yapımı
  5. Portakallı roka
  6. Capresse
  7. Pesto sos yapımı

2.GÜN

  1. Kanepeler
  2. Kokteyl atıştırmalar

3.GÜN

  1. Başlangıç tabağı (ordövr)

4.GÜN

  1. Başlangıç tabağı (ordövr)

12. HAFTA

1.GÜN

  1. Pratik restoran yemekleri
  2. Köri soslu tavuk
  3. Tavuklu krep
  4. Cafe de paris soslu bonfile

2.GÜN

  1. Pratik restoran tatlıarı
    1. Tiremusu
    2. Sufle
    3. Profiterol
    4. Pastacı kreması yapımı
    5. Çikolata sos yapımı
    6. Çilekli magnolia

3.GÜN

  1. Sandviçler
    1. Cup sandviç
    2. Ton balıklı sandviç
    3. Beyaz peynirli akdeniz sandviç

4.GÜN

  1. Hamburger yapımı
  2. Hamburger ekmeği
  3. Ranch sos yapımı
  4. Mozeralla stick

13. HAFTA

1.GÜN

  1. Hijyen Eğitimi

2.GÜN

  1. ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Eğitimi

3.GÜN

  1. Fermente ürünler
    1. Yoğurt Yapımı
    2. Sirke sirke yapımı
    3. Turşu yapımı

4.GÜN

  1. Reçeller

14. HAFTA

1.GÜN

  1. Kara kutu

2.GÜN

  1. Tatlı ve tuzlu kurabiyeler

3.GÜN

  1. Donut
  2. Waffle

4.GÜN

  1. Lokma
  2. Krep
  3. Pancake

15. HAFTA

1.GÜN

  1. Konuk şef

2.GÜN

  1. Sınav tabakları

3.GÜN

  1. Kiş
    1. Sebzeli Kiş
    2. Tavuklu Kiş
    3. Tart yapımı

4.GÜN

  1. Tabak dekor sosları
    1. Püre ve jel yapımı
    2. Havyar yapımı
    3. Çektirme sos
    4. Tuille
    5. Renkli toz yapımı

15. HAFTA

16. HAFTA

1.GÜN

  1. İspanya mutfağı
    1. Paella
    2. Gazpacho
    3. İspanyol omlet

2.GÜN

  1. Sınav öncesi tabakların sunum çalışması

3.GÜN

  1. Slayt sunum

4.GÜN

  1. Sınav