Profesyonel Pastacılık – Ekmekçilik Eğitim Programı – Gastro Akademi

Profesyonel Pastacılık – Ekmekçilik Eğitim Programı

  • 1. HAFTA
  • a. Pastacılığın Tarihi
  • b. Pastacılık Mutfak Ekipmanlarını Tanıyalım
  • c. Tarif İçerikleri
    i. Sade Pandispanya Yapımı
    ii. Devil’s Food Cake Yapımı – Demo Versiyon
    iii. Pasta Sosları ve Ganaj Yapımı
    iv. Pasta Yapımı ve Süsleme Teknikleri
  • 2. HAFTA
  • a. Ekmekçiliğin Tarihi
  • b. Tarif İçerikleri
    i.Ekmek Hamuru Hazırlama ve Mayalandırma Teknikleri
    ii. Ekmek Pişirme Teknikleri
    iii. İngiliz Kahvaltı Çöreği
    iv. Sarımsaklı Ekmek – Demo Versiyon
    v. Yedi Tahıllı OSMANLI Ekmeği
    vi. Poğaça ve Açma
  • 3. HAFTA
  • a. Sütlü Tatlılar
  • b. Tarif İçerikleri
    i. Portakal Aromalı Tavuk Göğsü Tatlısı
    ii. Fırın Sütlaç
    iii. Sütlü İrmik Tatlısı
    iv. Frambuazlı Trileçe
  •  



  • 4. HAFTA
  • a. Çikolata Tarihi
  • b. Çikolata Eritme ve Temperleme Teknikleri
  • c. Tarif İçerikleri
    i. El Yapımı Çikolata
    ii. Dolgulu Çikolata
    iii. Çikolatalı Marshmallow Çubukları
    iv. Çikolatalı Sufle
  •  
  • 5. HAFTA
  • a. Tatlı – Tuzlu Kurabiyeler
  • b. Tarif İçerikleri
    i. Sebzeli Kiş
    ii. Damla Çikolatalı Cookie
    iii. Elmalı Tarçınlı Puf Kurabiye
    iv. Tuzlu Kurabiye Yapımı ve Kalıp Çalışmaları
  •   
  • 6. HAFTA
  • a. a. Serin Tatlar
  • b. Tarif İçerikleri
    i. Çikolatalı Mousse
    ii. Panna Cotta (Portakal veya Limon Eşliğinde)
    iii. Karamelli Cheesecake
    iv. Ekler ve Profiterol – Demo Versiyon
  •  



  • 7. HAFTA
  • a. Şeker Hamuru Tarihi
  • b. Şeker Hamuru Modelleme
  • c. Tarif İçerikleri
    i. Şeker Hamurunu Tanıma, Kullanma ve Renklendirme
    ii. Maket Üzerinde Pasta Kaplama
    iii. Elle ve Kalıpla Model Yapma Teknikleri
    iv. Temalı Figürler ve Pasta Süsleme Teknikleri
  • 8. HAFTA
  • a. Dünya Tatlıları Tarif İçerikleri
    i. Tiramisu – İtalyan
    ii. Çilekli Magnolia
    iii. Trifle – İngiliz
    iv. Çikolatalı Parfe
  • 9. HAFTA
  • a. Dünya Mutfaklarından Farklı Lezzetler
    i. White Chocolate Mousse
    ii. Rengârenk Macaronlar
    iii. Povlova



  • 10. HAFTA
  • i. Kabak Tatlısı
    ii. Ayva Tatlısı
    iii. Çilekli Güllaç
    iv. Kadayıf Dolması
    v. Sakızlı Muhallebi
  • 11. HAFTA
  • a. Ekmekçilik
    i. Hamburger Ekmeği
    ii. Brioche
    iii. Kuru Meyveli Ekmek
    iv. Top Ekmek
    v. Dereotlu Çörek Ekmek
  • 12. HAFTA
  • a. İkramlıklar
    i. Truffle Dolgulu Sepetler
    ii. Limon Kremalı Mini Tartlar
    iii. Uygulamalı Meyveli Tartlar
    iv. Portakallı Bisküvi Topları



  • 13. HAFTA
  • a. Pasta Yapımı ve Süsleme – Teorik Uygulama
  • b. Ev Yapımı Pastacılık Uygulaması
  •  
  •  
  • 14. HAFTA
  • a. Cup Cake ve Kurabiyeler
    i. Vişneli Cupcake
    ii. Çikolatalı Cupcake
    iii. Çikolatalı Bademli Çatlak Kurabiye
    iv. Tarçınlı Kurabiye
    v. Rezeneli Kurabiye
  • 15. HAFTA
  • a. Kekler
    i. Browniiii. Limonlu Haşhaşlı Yoğurtlu Kek
    iv. Havuçlu Kek



  • 16. HAFTA
  • a. Pastacılık – Ekmekçilik Yarışması