Profesyonel Aşçılık Eğitim Programı – Gastro Akademi

Profesyonel Aşçılık Eğitim Programı

  • 1. HAFTA
  • a. Endüstriyel Mutfak Ekipmanlarını Tanıyalım
  • b. Temel Mutfak Ekipmanlarını Tanıyalım
  • c. Gıda Güvenliği – Hijyen & İş Güvenliği
  • d. Gıda Hazırlığında Bıçak Kullanımı
  • e. Kesme Teknikleri
  • f. Bıçak ile Optimizasyon
  • 2. HAFTA
  • a. Yemek Tarihi
  • b. Türk Mutfak Kültürü (Osmanlı Mutfak Kültürü)
  • c. Aşçılıkta Kullanılan Terimler
  • d. Beslenme
  • e. Mevsimsel Mönü Planlama
  • f. Maliyet Hesaplama
  • 3. HAFTA
  • a. Satınalma ve Depolama Sistemleri
  • b. Bakım Sistemleri
  • c. Gıda Hazırlık Prosedürleri
  • d. Pişirim Teknikleri
  •  
  •  



  • 4. HAFTA
  • a. Temel Soslar (Koyulaştırıcılar – Bağlayıcılar)
  • b. Temel Tatlandırıcılar (Lezzet Verici Karışımlar)
  • c. Çorbalar
  • d. Terbiyeler
  •  
  •  
  • 5. HAFTA
  • a. Et Çeşitleri – Marinasyon
  • b. Büyük Baş Hayvanlar
  • c. Küçük Baş Hayvanlar
  • d. Kümes Hayvanları
  • e. Rosto Uygulamaları
  •   
  • 6. HAFTA
  • a. Satınalma ve Depolama Sistemleri
  • b. Bakım Sistemleri
    i. Kabuklu Deniz Ürünleri
    ii. Kabuksuz Deniz Ürünleri
  • c. Haşlama ve Contalama
  •  



  • 7. HAFTA
  • a. Pirinç ve Bulgur Çeşitleri
  • b. Dünya Mutfağındaki Pirinçler
  • c. Pilav Çeşitleri
  • d. Pratik Sınav
  • 8. HAFTA
  • a. Güveç Uygulamaları
  • b. Soteleme Uygulamaları
  • c. Sebzeler
  • d. Donuk Ürünler
  • 9. HAFTA
  • a. Zeytinyağlı Çeşitleri
  • b. Dolma ve Sarmalar
  • c. Baklagiller
  • d. Mezeler



  • 10. HAFTA
  • a. Makarna Çeşitleri
  • b. Soğuk Sandviç ve Kanepeler
  • c. Soğuk Salatalar
  • d. Garnitürler
  • 11. HAFTA
  • a. Vejetaryen Yemekler
  • b. Vejetaryen Salatalar
  • c. Salamura (Turşu) Yapımı
  • d. Pratik Sınav
  • 12. HAFTA
  • a. Tatlılar
  • b. Reçeller – Marmelatlar
  • c. Hoşaflar – Kompostolar
  •  



  • 13. HAFTA
  • a. Dökme Hamurlar
  • b. Katı Hamurlar
  • c. Parfe / Muss / Pate / Terin
  • d. Mantolama ve Jöleleme Teknikleri
  • 14. HAFTA
  • a. Ekmekçilik I
  • b. Ekmekçilik II
  • c. Pastacılık I
  • d. Pastacılık II
  • 15. HAFTA
  • a. Lüks Ürün Yemekleri
  • b. Tabak Sunum ve Dekorasyon
  • c. Kişisel Yaratıcılık Yönetimi
  • d. Kişisel Disiplin ve Meslek Etiği Yönetimi



  • 16. HAFTA
  • a. Proje Sunumu
  • b. Pratik Sınav
  • c. Diploma Sınavı